Belföld

Orbán Balázs a kirúgott tanárokról: Aki nem megy be a munkahelyére, el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni

rtl.hurtl.hu

2022. december 28. 16:45

Orbán Viktor politikai igazgatója egy interjúban azt is elmondta, hogy ha ő tanár lenne, örülne, hogy az ágazat a Belügyminisztériumhoz tartozik.

Orbán Balázs az Indexnek adott interjújában többek között beszélt a kirúgott tanárokról, Soros Györgyről és arról, hogy Magyarországon mindenki elmondhatja a véleményét, de.

Soros

Orbán szerint Brüsszelre is ráférne egy Integritás Hatóság, mivel úgy gondolja, hogy az EU-ban a „brüsszeli kéz kezet mos logika” uralkodik. Szerinte ez egy olyan hálózat, amely magánérdekek függvényében alakítja az uniós döntéshozatalt, ennek kapcsán hozta fel Soros György nevét, akit konkrétan korrupcióval vádolt meg.

Kirúgott tanárok

A polgári engedetlenségi akciók miatt kirúgott tanárok ügyét szomorú esetnek nevezte, de szerinte nem lehetett másképpen eljárni.

Magyarországon mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, szabadon sztrájkolhat, de ettől függetlenül a munkahelyre be kell menni, és a munkát el kell végezni. A törvények értelmében pedig azt, aki nem megy be a munkahelyére, el kell bocsátani, nem lehet mérlegelni. Szerintem ez a napnál is világosabb. Ezért remélem, hogy minél kevesebb ilyen esetre kerül sor a jövőben.

– mondta a miniszterelnök politikai igazgatója, aki saját bevallása szerint ha tanár lenne, örülne, hogy Pintér Sándor minisztériumához tartozik az ágazat, „mivel a nagy és sikeres rendszerátalakító és rendszermegerősítő programok az elmúlt évtizedben a legtöbbször ehhez a tárcához kötődtek.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#orbán balázs#közoktatás#pedagógusok#kirúgás#belügyminisztérium#sztrájk

Címlapról ajánljuk