Belföld

Kissé zavart ember benyomását keltette Pintér Sándor, Maruzsáék is feszengtek – írta egy tanár, aki részt vett a pénteki konzultáción

rtl.hurtl.hu

2022. december 17. 15:16

Az Eötvös József Gimnázium pedagógusa úgy véli, amíg Pintér Sándorhoz tartozik az oktatás, addig minden változatlan marad. 

Mint ismert, Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére december 16-án „köznevelési konzultációt” tartottak Budapesten. Az egyeztetésre érkező tanárokat rendőrökkel és kamerás mikrobusszal várták.

Solymoss Miklós, az Eötvös József Gimnázium tanára, aki részt vett a konzultáción, a Facebookon tette közzé szubjektív írását arról, milyennek is látta a találkozást. A bejegyzésben – amelyről a 444 adott hírt – Solymoss azt írta:

  • „felváltva kerültek sorra a tényleges kritikát megfogalmazó és a rendszert támogató hozzászólások (utóbbiak majdnem kizárólag vidéki kistelepülési iskolák voltak);
  • több kritikus felszólalást vastaps követett;
  • a kormányzat képviselőinek válaszai nem reagáltak érdemben a problémákra;
  • Hajnal Gabriella hosszasan fejtegette a tankerületi rendszer működését, de ez nem volt igazán releváns;
  • Maruzsa Zoltán fejből, bonyolult mondatokban tud mellébeszélni. Retorikában tehetséges, mondanivalójában viszont terel, hárít. Tényleges tárgyalási szándék leghalványabb jele sem érzékelhető.
  • Pintér Sándor azzal kezdte, hogy nem ért az oktatáshoz. Ezt az előadása további részében tökéletesen igazolta, tehát ennyiben rendben lenne a dolog. Kissé zavart ember benyomását keltette, aki sokszor késve veszi észre, hogy ugyanazt a szöveget másodszor olvassa a ppt-ről, belegabalyodik az idegen szavak kiejtésébe. A kivetített grafikonok adatait nehezen értelmezi, logikátlan, ráadásul a téma szempontjából irreleváns »következtetésekre« jut. Az előadása kifejezetten kínos, őt magát intellektuális szempontból megdöbbentően alacsony színvonal jellemzi. A pulpituson ülő Maruzsáék is feszengenek néha. Akkor van elemében, amikor rendészeti irányba tereli a mondandóját. A megértés igényének teljes hiánya mellett kinyilatkoztat, bírálja a komplett tanári társadalmat.
  • A kirúgott kollégák visszavétele fel sem merül, jogi kérdésnek tekinti.
  • Előrelépés nincs, és amíg Pintér marad, nem is várható.”

 

A belügyminiszter által összehívott, közoktatási fórumnak nevezett találkozón a Híradó által megkérdezett pedagógusok és érdekképviseleti vezetők szerint nem hangzott el új ajánlat a kormányzat részéről a közoktatás gondjainak megoldására. A tárca vezetői a találkozó után nem nyilatkoztak. A találkozóról készült hangfelvételen Pintér egyebek mellett azzal példálózott a tanároknak, hogy ő is szokott 22 órát dolgozni egy hétvégén.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#oktatás#pedagógus#solymoss miklós#pintér sándor#maruzsa zoltán#konzultáció

Címlapról ajánljuk