Belföld

Enyhült a sztrájkkészültség a Volánbusznál

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 16:31

A jövőben a saját személyautós költségtérítés kilométerenként 18 forinttal nő, Lázár János egyeztetett.

Lázár János miniszter egyeztetett a Volánbusz vezetésével és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezettel, ami után a cég azonnal megemelte a saját autó használatához tartozó költségtérítés mértékét kilométerenként 18 forint összeggel – közölte a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csütörtök este.

A sofőrök 2023-ra 20 százalékos fizetésemelést szeretnének. Korábban arra figyelmeztettek, hogy ha ez nem történik meg, január első felében egy-két napos sztrájkot tartanak. A mai döntés után felmerült, hogy eltörlik a sztrájkkészültséget, erről pénteken dönt a szakszervezet.

Közben a Volánbusz képviselői arról beszéltek, hogy 5 százalékosnál nagyobb fizetésemelést nem tudnak önerőből megoldani. A szakszervezet arra kérte a céget, hogy „az autóbuszvezetők utaztatását kezelje eltérően a munkába járás szabályaitól, és kezdeményezze a Pénzügyminisztériumnál, hogy üzleti célú utaztatás címén a mindenkori üzemanyagár és 15 forint/kilométer amortizációs összeg térítése mellett kerüljön adómentesen elszámolásra, az autóbuszvezető lakhelye és az autóbusz tárolási helyére történő utazás során”.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#sztrájk#szakszervezet#volánbusz#lázár jános#fizetésemelés#megbeszélés

Címlapról ajánljuk