Belföld

Az ellenzék szerint „sunnyogva”, az utolsó pillanatban terjesztette be Belváros fideszes vezetése a 4 milliárdos ingatlanvagyon eladását

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 14:44

Kovács Alex Gábor frakcióvezető szerint november 15-e óta bármikor beterjeszthették volna javaslatot, de az utolsó önkormányzati munkanapon tették.

„Alig 20 órával a mai rendkívüli testületi ülés kezdete előtt kaptuk meg az előterjesztést: közel négymilliárd forint értékű ingatlant tapsol el a fideszes kerületvezetés” – írja a Facebookon Kovács Alex Gábor, Belváros önkormányzatának ellenzéki frakcióvezetője.

A politikus szerint a fideszes vezetés egy októberben kiírt ingatlanpályázat ügyében döntött, amit már megtehetett volna november 15-e óta, akkor járt le ugyanis a pályázati határidő. December 8-án volt rendes testületi ülésük is, Kovács szerint ennek ellenére az év utolsó önkormányzati munkanapjára összehívott rendkívüli testületi ülésen, zárt ülés formájában „zavarta le a döntést a fideszes polgármester”.

Októberben a Telex írt a 32 darab, összesen több mint 5600 négyzetméternyi V. kerületi ingatlan eladásáról. Mint írták, az önkormányzat nagyon rövid időre, nagyon kis körben hirdette meg a pályázatot – azzal a módszerrel, amivel már sok egyéb kerületi iroda és üzlethelyiség is gazdára talált ebben az önkormányzati ciklusban. Az újabb 4 milliárd forintnyi ingatlancsomaggal együtt már 13 milliárd értékben adtak el az önkormányzati vagyonból. 

 

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#belváros#ingatlan#nyomozás#önkormányzat#fidesz

Címlapról ajánljuk