Belföld

Menstruációs szabadságot kapnak a II. kerület önkormányzati dolgozói

rtl.hurtl.hu

2022. december 15. 18:39

De a háziorvosokról is döntöttek. 

Ülésezett a II. kerületi képviselőtestület, amelynek eredményeiről Őrsi Gergely polgármester számolt be a Facebookon.

Kezdeményezzük, hogy a háziorvosok központi finanszírozásában kompenzálják a rezsiköltségek emelkedését, és kerüljenek vissza a rezsitámogatotti körbe az egészségügyi- és szociális intézmények a fenntartótól függetlenül

– írta Őrsi, és hozzátette, hogy a II. kerületben az előrelátó energia-beszerzésnek és a szerencsének is köszönhetően tavaszig kedvező áron jutnak áramhoz és földgázhoz. Ez azt is jelenti, hogy addig a II. kerületi háziorvosi praxisokat is védi a kerületi energia-beszerzés, utána viszont egyelőre nem ismert, milyen piaci árakkal kell szembenéziük.

„Mai testületi ülésünkön döntöttünk a menstruációs szabadság bevezetéséről, így törekszünk arra, hogy évi 48 órát meg nem haladó munkaidő-kedvezmény, vagy az otthonról dolgozás lehetőségét biztosítsuk a krónikus betegségben szenvedő, rendszeres kezelésre járó, illetve menstruációs fájdalmaktól szenvedő munkavállalóinknak. Emellett döntöttünk arról is, hogy dolgozóink méhnyakrákszűrésen, emlőrákszűrésen, prosztatarákszűresen való részvételük napjára szabadnapot kapjanak” – tette hozzá a polgármester. 

Nyitókép: Facebook / Őrsi Gergely

#Belföld#Őrsi Gergely#ii. kerület#menstruációs szabadság#önkormányzat

Címlapról ajánljuk