Belföld

Orbán Viktor folytatja twitteres hadjáratát Brüsszel ellen a korrupciós ügy miatt

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 19:02

Igaz, most nem mémmel támad.

„Így fest a jogállamiság Brüsszelben” – ezzel a felirattal osztotta meg Orbán Viktor a belga rendőrség képét, ami a hatóságok által lefoglalt 1,5 millió eurót ábrázolja. A pénzt az EU tisztviselői kaphatták katari figuráktól a foci vb-t érintő vesztegetésekben.

A botrányról korábban azt írtuk, hogy krimibe illő jelenetek zajlanak az EP háza táján: házkutatások, pénzzel teli táskák, ajándékok, előállítások és végtelenül felháborodott képviselők. Az ügy eddigi kulcsfigurája egy egykori tévés, aki hazájában igazi hírességnek számít, egy ideje azonban már az Európai Parlamentben építi karrierjét, ahol egészen az alelnökségig jutott.

Kaili az elmúlt időszakban Katar egyik leghangosabb védelmezőjévé vált: nemrégiben – miután találkozott az ország munkaügyi miniszterével – a munkajogok terén „élenjárónak” nevezte az országot annak ellenére, hogy nemzetközi szinten komoly aggodalmak merültek fel a stadionépítésben dolgozó munkások körülményeivel kapcsolatban.

Korábban Orbán már nekiment az EP-nek Twitteren, akkor egy nem túl jól alkalmazott mémet vetett be. A Katarba látogató Szijjártó Péter pedig nemrég arról beszélt: „Ha kioktató, lenéző, leckéztető stílussal közelítünk a katariakhoz, akkor abból nem lesz kölcsönös előnyökre alapuló együttműködés”


Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Belföld#orbán viktor#brüsszel#twitter#korrupció#jogállam

Címlapról ajánljuk