Belföld

Egy évtizedes viccel támadta be az Európai Parlamentet Orbán Viktor a Twitteren, de mintha nem tudná, hogy kell mémelni

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 11:37

Fiatalos.

Még a mémkorszak hajnalán népszerű fotóval szállt bele Orbán Viktor (illetve az oldalának kezelője) az Európai Parlamentbe a Twitteren, amit ráadásul rosszul is használt. Az „And then I said” névre keresztelt makrót használta a miniszterelnök.

A vicc lényege, hogy az amerikai politikusokat ábrázoló kép egy olyan csoportot jelöl, ami valamiféle hatalmi pozícióban van, és saját, belső körében leleplez egy általa végrehajtott átverést.

Itt valószínűleg arra akar kilyukadni a miniszterelnök, hogy az EP képviselői maguk között nem is veszik komolyan, hogy „aggasztja őket a korrupció Magyarországon” (vagy éppen a most kirobbant európai megvesztegetési botrányra utal, amiben az EP egyik alelnöke is érintett), de olyan, mintha a képen szereplő emberek egy másik csoportra gondolnának, mivel Orbán a többes szám 3. személyt használta az egyes szám első helyett. Mindenesetre nem igazán jön át, mire is gondolt a miniszterelnök.

De az is lehet, hogy a kép a fideszes politikusokat hivatott ábrázolni, akik azon röhögnek, hogy az EP tenni akar valamit a korrupció ellen? Nem tudni, mindenesetre nem ez lett az internet történetének legsimább, legérthetőbb vicceskedése.


Nyitókép: NBC

#Belföld#twitter#orbán viktor#mém#európai parlament#jogállamiság

Címlapról ajánljuk