Külföld

Korrupció miatt emeltek vádat az Európai Parlament egyik alelnöke ellen

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 15:15

Eva Kailit és másik három másik vádlottat vizsgálati fogságba helyezték, míg az éppen folyamatban lévő, Katarral kapcsolatos korrupcióellenes vizsgálat le nem zárul.

Vádat emeltek bűnszervezet létrehozása, pénzmosás és korrupció miatt az Európai Parlament egyik alelnöke, Eva Kaili, valamint három társa ellen Brüsszelben – írta az Euronews. A görög szocialista EP-képviselő – aki az egyik az uniós testület 14 alelnöke közül – párttagságát görögországi pártja, a Paszok, illetve az európai szocialisták EP-frakciója is felfüggesztette

Pénteken 16 helyszínen tartott razziát, és öt személyt vett őrizetbe a belga rendőrség Brüsszelben. Az ügyészség gyanúja szerint Katar európai parlamenti képviselőket vesztegethetett meg, hogy az öbölmenti állam javára befolyásoljanak uniós döntéseket – írta az Euronews.

Ahogy arról két nappal korábban az rtl.hu is beszámolt, az ügy kapcsán már hónapok óta nyomozott a rendőrség. Kiderült, hogy nagy összegekkel és ajándékokkal próbáltak fontos pozícióban lévő tisztségviselőkre nyomást gyakorolni. A hatóságok akkor még nem közölték, hogy melyik ország próbálta megvesztegetni a döntéshozókat, de több lap is megírta, hogy Katar volt az.

Nyitókép: Eva Kaili.  Fotó: Vladimir Rys/Getty Images

#Külföld#korrupció#vádemelés#európai parlament#európai unió

Címlapról ajánljuk