Élő

Gulyás Gergely: Amint megérkeznek az uniós pénzek, megemeljük a tanárok fizetését

rtl.hurtl.hu

2022. december 13. 8:32

Létrejött a megállapodás a magyar kormány és az Európai Unió között, már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor érkezhetnek majd az uniós pénzek – derült ki a rendkívüli kormányzati tájékoztatón, amelyet Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Navracsics Tibor, uniós pénzek felhasználásáért felelős és területfejlesztési miniszter tartott. A kormány a tanárok béremelését attól tette függővé, mikor juthat hozzá Magyarország az európai uniós forrásokhoz. 

Megegyeztek Brüsszelben az állandó képviselők a magyar helyreállítási tervvel kapcsolatban, az Európai Tanácsnak pedig ezt jóvá kell hagynia – közölte a keddi tájékoztatón Navracsics Tibor, aki szerint ezen kívül az unió hétéves költségvetését érintő partnerségi megállapodás is aláírható.

A két megállapodás összesen 2300 milliárd forintot jelent a helyreállítási alap keretében, 

  • 48 százaléka zöld projektektekre megy,  
  • 30 százalék pedig digitális készségek fejlesztésére.

A partnerségi megállapodás értelmében 14 ezer milliárdot kap az ország  a hétéves költségvetésből. Brüsszelben megállapodtak az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós támogatási csomagról, a 15 százalékos globális minimumadóról, az 5,8 milliárd eurós magyar helyreállítási tervről, valamint a jogállamisági eljárás lezárására vonatkozó javaslatról is.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#navracsics tibor#gulyás gergely#kormányinfo#európai unió#megállapodás#korrupció#nyugdíj

Címlapról ajánljuk