Belföld

Varga Zoltán: Kaptunk megkereséseket, hogy tegyünk fideszes politikusokat a Nők Lapja címlapjára

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 8:43

A büntetőeljárás alá vont médiavállalkozó szerint rajta keresztül üzennek az elitnek: ha nem vagy velünk és kinyitod a szád, megtorlásra számíthatsz.

Az ellene indult büntetőeljárásról nyilatkozott a Politicónak Varga Zoltán, a 24.hu-t és a Nők Lapját is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa.

A cikkben is emlékeztetnek arra, hogy a magyar adóhatóság az üzletember ellen egy fideszes képviselő beadványa nyomán folytat eljárást, aki azt állítja, hogy Varga megkárosította az EU-s költségvetést azzal, hogy áron alul adott el egy uniós támogatásokkal létrehozott céget.

A vállalkozó azt mondta, alaptalan az ellene zajló eljárás, amellyel szerinte új szintet ért el a magyar kormány független szereplők ellen folytatott hadjárata. Azt mondta, az ellene indult nyomozás egyszerűen a szabad hangokat elhallgattató kampány része, és csak 20 százalékban szól róla, 80 százalékban az elitnek üzennek rajta keresztül:

ha nem vagy velünk és kinyitod a szádat, megtorlásra számíthatsz.

Elárulta, hogy kormányközeli szereplők rendszeresen szeretnék hívásokkal, üzenetekkel befolyásolni, hogy mi jelenjen meg a 24.hu-n:

Megkerestek bennünket azzal, hogy ezek nem jó cikkek, le kell venni őket, mi pedig azt válaszoltuk, hogy nem vehetjük le.

Azt mondta, a nyomás kiterjed az életmód-kiadványaira is, különösen a Nők Lapjára, ami nagy számban éri el a kormánynak fontos vidéki népességet. Varga elmondta, hogy kaptak olyan kéréseket, hogy szerepeltessenek fideszes politikusokat a Nők Lapja címlapján, de ezeket visszautasítják, mert az újság tartalmáról a szerkesztők döntenek.

Az üzletember arról beszélt, hogy több mint kétszáz kormánypárti médium közölt őt támadó cikkeket. Közölte, hogy az ellene felhozott vádak hamisak és illegálisan megszerzett információkon alapulnak. Ami ellene zajlik, azt a megfélemlítés új formájaként értékeli, ami abban különbözik a korábbiaktól, hogy 2-12 év börtönnel sújtható, amivel gyanúsítják.

Varga Zoltán szerint Magyarország a török és az orosz útra lép, a kormányt alapvetően zavarja a független média.

Nyitókép: RTL

#Belföld#varga zoltán#sajtószabadság

Címlapról ajánljuk