Belföld

Hűtlen kezeléssel is meggyanúsították a 24.hu és a Nők Lapja tulajdonosát

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 19:10

Varga Zoltánt és egy másik személyt költségvetési csalással is gyanúsítanak egy európai uniós forrásokat érintő, cégeladási ügyben.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő feljelentette Varga Zoltán üzletembert az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF). A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalással gyanúsította meg a Centrál Médiacsoport tulajdonosát. A vállalat egyebek mellett a 24.hu-t, a Nők Lapját és a Story magazint birtokolja.

Az ügy lényege, hogy a gyanú szerint a Varga Zoltán vezette tőkealap-kezelő egy a tőkealap tulajdonában lévő cég, a Nógrádi Vegyipari Zrt. értéken aluli eladásáról hozott döntést. A cég tőkéjéhez pedig az Európai Unió jelentős mértékben hozzájárult.

A Magyar Nemzet kedden arról írt a Fővárosi Főügyészségtől kapott válasz alapján, hogy a nyomozó hatóság az ügyben költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt két személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik a gyanúsítással szemben panasszal éltek.

Nyitókép: RTL / Az első millióm története

#Belföld#varga zoltán#24.hu#költségvetési csalás#hűtlen kezelés

Címlapról ajánljuk