Gazdaság

Panaszt tett a gyanúsítás ellen a 24.hu tulajdonosa

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 17:24

Varga Zoltán ügyvédje azt is furcsállja, hogy az ügy részletei már pár perccel azután megjelentek a kormánymédiában, hogy kitették a lábukat a NAV bűnügyi igazgatóságáról.

Ügyvédje szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el Varga Zoltán, a 24.hu-t, a Nők Lapját és a Story magazint is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa.

Mint korábban megírtuk, az üzletembert Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő jelentette fel, aki szerint kár érhette az uniós költségvetést azzal, hogy a Varga Zoltán vezette tőkealap-kezelő egy tőkealap tulajdonában lévő cég értéken aluli eladásáról hozott döntést. Varga Zoltánt hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az üzletember ügyvédje, Dr. Papp Gábor szerint a Varga Zoltánnal közölt gyanúsítás hiányos, és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, ezért panasszal éltek a gyanúsítással szemben.

Az ügyvéd megjegyezte, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet már néhány perccel a kihallgatás után részleteket kezelt az ügyről, és arra is hivatkozik, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz, noha a feljelentést sem Varga Zoltán, sem ügyvédje nem kapta meg a kihallgatás során.

Nyitókép: RTL / Az első millióm története

#Gazdaság#kihallgatás#varga zoltán#költségvetési csalás#budai gyula#gyanúsítás#nav

Címlapról ajánljuk