Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a 24.hu tulajdonosát Budai Gyula feljelentése alapján

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 13:35

A fideszes politikus az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalát is megkereste.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Varga Zoltánt, a 24.hu-t, a Nők Lapját és a Story magazint is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosát – írta meg a kormánypárti Magyar Nemzet.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő tavaly az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordult, majd a NAV-nál tett feljelentést azzal kapcsolatban, hogy a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését.

Az ügy lényege, hogy 2010-ben egy uniós program keretében tízéves futamidejű kockázati tőkealapot hoztak létre, ami 70 százalékban uniós forrásból állt, és a Varga Zoltán vezette Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelte. Ez a tőkealap hozta létre a Nógrádi Vegyipari Zrt-t, amelyet 2020-ban 459,3 millió forintért adtak el egy kft-nek.

A feljelentés szerint az igazgatósági ülésen Varga Zoltán azt mondta: a cég értéke valószínűleg nagyobb, mint a vételi ajánlat, de a körülményeket figyelembe véve annak eladását javasolta. Ezzel Budai Gyula szerint kár érhette az uniós költségvetést.

Tavaly a Direkt36 számolt be arról, hogy Varga Zoltán is azon újságírók, üzletemberek, közéleti szereplők között van, akiket megfigyeltek a Pegasus nevű kémszoftverrel.

Nyitókép: RTL / Az első millióm története

#Belföld#varga zoltán#budai gyula#költségvetési csalás#kihallgatás#gyanúsítás

Címlapról ajánljuk