Belföld

Bohár Dániel tényleg azt hitte, hogy véletlenül lett Úlybuda a kerületi újság címe

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. december 9. 14:58

Miután rájött, hogy direkt van elírva és mi benne az üzenet, egyszerűen törölte a posztot, de előtte azért kitüntette „Bangóné Kunhalmi Ágnes-díjjal” a DK-s László Imrét.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szemléletes címlapjával áll ki a tiltakozásban résztvevő tanárok mellett a XI. kerület önkormányzatának újságja, az „Úlybuda”.

Újbuda vezetése közölte, hogy a lap azért jelent meg így, mert minden lehetséges módon kiállnak a méltatlanul alacsony bérük miatt tiltakozó, és az oktatás átfogó reformját követelő pedagógusok mellett.

A szándékosan rossz helyesírással megjelent fejléc arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen következményei lehetnek, ha az iskolákból eltűnnek a motivált, elhivatott pedagógusok.

Bohár Dániel, a Pesti TV riportere, a Megafon sztárja viszont elsőre nem vette a lapot és Facebook bejegyzésben nevette ki a kerületi polgármestert és a lap kiadóját, amiért helytelenül írták le az Újbuda szót.

Újbuda polgármestere nagyon haragszik a magyar helyesírásra. Nem vicc, így jelent meg a kerületi újság – kommentálta a lapot. Hozzátette, hogy „Bangóné Kunhalmi Ágnes-díjjal” tüntetné ki a DK-s László Imrét a „hibáért”.

A poszt megjelenése után nem sokkal Bohár törölte a bejegyzést, viszont egy leleményes Redditező még időben lementette a posztot.

#Belföld#bohár dániel#pesti tv#újbuda#úlybuda#poszt#facebook#politika#dk#fidesz

Címlapról ajánljuk