Belföld

Megjelent az Úlybuda: a tiltakozó tanárok mellett áll ki a XI. kerület önkormányzati lapja

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. december 6. 17:49

A kerület vezetése szolidaritást vállal a pedagógusokkal. 

Szemléletes címlapjával áll ki a tiltakozásban résztvevő tanárok mellett a XI. kerület önkormányzatának újságja, az „Úlybuda”.

A szándékosan rossz helyesírással megjelent fejléc arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen következményei lehetnek, ha az iskolákból eltűnnek a motivált, elhivatott pedagógusok.

Újbuda vezetése közölte: minden lehetséges módon kiállnak a méltatlanul alacsony bérük miatt tiltakozó, és az oktatás átfogó reformját követelő pedagógusok mellett.

A munkabeszüntetési jogukban radikálisan korlátozott pedagógusok a tiltakozás miatt kieső bérét az önkormányzat polgármesteri döntésre pótolja. 

László Imre, Újbuda polgármestere a Facebook-oldalán azt írta: „Számomra elképzelhetetlen, hogy egy jogállamban véleménye, politikai meggyőződése miatt bárkit, bármilyen hátrány érjen vagy korlátozzanak munkavállalói jogaiban. Akik most polgári engedetlenséggel, munkabeszüntetéssel, demonstrációval harcolnak a demokráciáért értünk is harcolnak. Tudniuk kell, hogy nem hagyjuk egyedül őket, számíthatnak ránk.”

Megjelent az Úlybuda: a tiltakozó tanárok mellett áll ki a XI. kerület önkormányzati lapja

Nyitókép: Újbudai önkormányzati lap

#Belföld#újbuda#újbudai önkormányzat#önkormányzat#úlybuda

Címlapról ajánljuk