Belföld

Jövő héten sem szállít üzemanyagot a Mol a kiskutaknak

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 16:21

Országos ellátási szempontokra hivatkoznak. 

„Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és

a december 5-én kezdődő, 49. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek”

– olvasható abban a levélben, amelyet a Mol küldött ki nemrég a kisebb töltőállomásoknak. A levelet a Független Benzinkutak Szövetsége hozta nyilvánosságra. 

Ez már a harmadik hét lesz, amikor a kiszolgálás szünetel: az olajtársaság először két héttel ezelőtt jelentette be, hogy nem szállít benzint azoknak a kutaknak, amelyekkel idén tavasszal, a benzinárstop bevezetése után kötött szerződést. De már a Mol benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag.  

Néhány nappal ezelőtt a fővárosban és vidéken is találtunk olyan kutakat, ahol nem volt 95-ös benzin vagy dízel. A Mol szerint ez minden ötödik kútjukon előfordult az elmúlt napokban. Az Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni. A Miniszterelnökségtől azt közölték, hogy január elsejétől csak feltételekkel tudják fenntartani az ársapkákat.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Belföld#mol#benzin#üzemanyag#fszb#független benzinkutak szövetsége#benzinhiány

Címlapról ajánljuk