Belföld

Karácsony: Sokan félnek az ellenzékben a DK-tól, de vannak nagyobb problémák is

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 9:55

Nem szeretne közös jelölt lenni 2024-ben, csak támogatott.

Karácsony Gergely szerint sokan félnek a Gyurcsány Ferenc-féle DK-tól az ellenzékben, de neki jelenleg „sokkal nagyobb problémái” vannak, és nem a félelem határozza meg a DK-val kapcsolatos döntéseit.

Úgy fogalmazott a Partizánnak adott interjúban a 444.hu cikke szerint: „a DK-nak van egy offenzív stratégiája az ellenzéki táboron belül, ezt lehet érzékelni, de én erre azt tudom mondani a többi pártnak, hogy tessék fölkeményedni, vagy ezt a csatát engedjék el”.

Arról is beszélt, hogy el fog indulni a 2024-es főpolgármester-választáson, de nem szeretne az ellenzéki pártok közös, csupán a támogatott jelöltje lenni: ez azt jelentené, hogy pártlogók nem szerepelnek a plakátokon.

És hogy kire számít ellenfeleként? Meglepné, ha Vitézy Dávidot, vagy Fürjes Balázst indítaná el a Fidesz. Szerinte akár Szentkirályi Alexandra, Kubatov Gábor vagy valamelyik kerületi polgármester is lehet a kihívója. Viszont bárkit is állítanak ki, szerinte „Orbán Viktor lesz a jelölt”.

Megmagyarázta, hogy miért nem vezet be dugódíjat: egyrészt ezt a jogszabályok nem teszik lehetővé, másrészt ez Stockholmon kívül egyetlen nagyvárosban sem volt eredményes hosszú távon. Arról is beszélt, hogy a Lánchidat egyelőre ideiglenesen, fél évre tették autómentessé.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#karácsony gergely#dk#gyurcsány ferenc#budapest#választás#2024

Címlapról ajánljuk