Belföld

Péterfy Gergely: A diktatúránk a gyávák és a beszariak félelméből él, akik csak csőcselékké tömörülve érzik erősnek magukat

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 8:13

„Szabadként szabad emberek szemébe nézni: ez az emberlét egyik legnagyobb ajándéka” – véli a költő, aki a tanárok kirúgásáról és Pankotai Lili meghurcolásáról írta le véleményét.

„Vérlázító és bicskanyitogató a karinthys tanárok kirúgása és elképesztő, amit a hitvány és alantas szolganép Pankotai Lilivel tett: a diáklány sunyi és aljas ellehetetlenítése nemcsak a pedagógusi és keresztény identitással összeegyeztethetetlen, hanem úgy általában mindenféle emberiességgel” – kezdi csütörtöki Facebook-posztját Péterfy Gergely József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, szerkesztő, egyetemi oktató.

Szerdán derült ki, hogy a Belügyminisztérium, illetve a tankerületi vezetők nyolc pedagógust rúgtak ki. Karinthy Frigyes Gimnáziumból 6, a HVG középiskolai rangsorában rendre az első helyen végző Eötvös József Gimnáziumból 1 tanárt küldtek el, a nyolcadik kirúgott pedig a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tanított.

Pankotai Lili az a 18 éves diáklány, aki a pedagógusok melletti szimpátiatüntetésen szólalt fel. A szövegében trágár szavakat is használt, emiatt sokan támadták:

 

Péterfy Gergely szerint „a diáklány megalázásában szorgoskodó, magát kereszténynek hazudó gonosz, ostoba és romlott szolgahad méltatlan arra, hogy pedagógusnak nevezzük őket.”

Így épül fel a mi nyomorult kis diktatúránk: a gyávák és a beszariak félelméből él, azokéból, akik csak csőcselékké tömörülve érzik erősnek magukat. NER, egyház, biblia, reverenda mögé bújva, úgy hiszik, büntetlenül elégíthetik ki alantas ösztöneiket, hazudhatják szeretetnek a gyűlöletet, adakozásnak a lopást, tanításnak az elbutítást és szabadságnak a szolgává válást. 

Szerinte ezen illetők szolgatermészete csak úgy képes elviselni a világot, ha másokat is szolgává tehetnek, a szabad emberek létezése ugyanis napvilágra hozza, mennyire nyomorultak. 

Mennyivel érdemesebb Pankotai Lilinek, kirúgott karinthys tanárnak lenni, mint tankerületi főrohadéknak, vagy sunyin lapító álkereszténynek!!! Mennyivel mérhetetlenül többet ér vállalni a szabadság oxigéndús kockázatát, mint a diktatúra fingszagú szolgabarakkjait!!!

– fogalmaz Péterfy Gergely, aki arra is kiért, hogy aki most sztrájkol, tüntet, részt vesz a polgári engedetlenségben, egy új világba lép, a szabadok és bátrak igazságába, jobb emberré válik. „Arról nem is beszélve, hogy minden egyes szabad tettével belepréseli a talpnyaló szolganépet a hitványság szégyenébe. Szabadként szabad emberek szemébe nézni: ez az emberlét egyik legnagyobb ajándéka” – zárta gondolatait.

A teljes posztot itt olvashatja el:


Nyitókép: Péterfy Gergely / Facebook

#Belföld#pedagógusok#oktatás#közoktatás#kirúgások#pankotai lili#péterfy gergely#vélemény#NER#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk