Belföld

Varga Judit: Több mint 700 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt a szankciókról

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 19:07

A miniszter szerint Nyugat-Európában kevesen értik a nemzeti konzultációkat, pedig azok nagyon jót tesznek a demokráciának – mondta.

Varga Judit országjárásának szombathelyi állomásán arról beszélt: több mint hétszázezren töltötték ki és küldték vissza eddig a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az igazságügyi miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című körút keretében beszélt erről az MTI szerint.

Szerinte a nemzeti konzultáció minden magyar számára lehetővé teszi, hogy közvetlenül megossza véleményét a magyar kormánnyal, elmondja, mit gondol az országot legközvetlenebbül érintő kérdésekről.

A nemzeti konzultációkat szerinte Nyugat-Európában még kevesen értik. Ezt ő furcsának találja, hiszen az „a demokrácia egyik legközvetlenebb eszköze, amely lehetővé teszi, hogy ne csak négyévente, a választások alkalmával kerüljön kapcsolatba a kormány a választókkal, hanem a nemzet sorsát érintő legfontosabb kérdésekben folyamatos legyen a párbeszéd”.

Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy az új konzultáció kérdései nem sok ponton érintik a valóságot. A konzultációk rendszeréről azt írtuk: azok jogilag semmire sem kötelezik a kormányt, ellenben milliárdokat emésztenek fel, és lehetővé teszik, hogy a demokráciára hivatkozva kék plakátok és hirdetések ezreivel szőnyegbombázzák a közvéleményt. Azt, hogy pontosan mire, mennyi pénz ment el, mégsem szívesen kötik az adófizetők orrára. Arról is beszámoltunk, hogy nem bűncselekmény a konzultációk meghekkelése.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Belföld#országjárás#varga judit#nemzeti konzultáció#nyugat-európa

Címlapról ajánljuk