Belföld

Az Erste Bank karácsonyi reklámjában egy gonosz vénember elzárja a gázt, lecsapja az áramszolgáltatást, és elfolyatja a benzint

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 17:46

Aktuális problémák és egy főgonosz a bank nemzetközi reklámjában.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Ukrajna az orosz rakétatámadások miatt komoly áramkimaradásokkal küzd, a kijevi lakások kétharmadában pedig már fűtés sincs. Közben az oroszok egyre kevesebb kőolajat és földgázt szállítanak Európa felé.

Lehet, hogy mindezek nem jártak a fejében azoknak, akik az Erste Bank animált karácsonyi reklámját készítették, de azért nehéz nem belelátni geopolitikai párhuzamokat a reklámfilmbe, amiben az látható, hogy egy Scrooge/Grincs-jellegű figura putyinista módszerekkel akarja elrontani egy kisváros karácsonyát: 

meglékeli az autók benzintartályát, hogy kifolyjon az üzemanyag, elzárja a gázt, hogy ne legyen fűtésük a lakóknak, és az áramot is lecsapja. 

A sötét, fűtetlen településen végül a karácsonyfánál gyülekeznek az emberek gyertyákkal, hogy a nehézségek ellenére is közösen ünnepeljenek. A vén trotty pedig csak nézi őket a tornyából, és egy piros-zöld karácsonyi zoknit sem hajlandó elfogadni.

A videó az Erste csoport nemzetközi szinten bemutatott reklámja, de az Erste Bank Hungary Facebook-oldalán is megjelent. A magyarországi Erste 70 százalékban a nemzetközi csoport tulajdona, 15-15 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik benne az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, valamint a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül a magyar állam.

Nyitókép: Erste Group

#Belföld#erste bank#reklám#animáció#putyin#gáz#olaj#benzin#áram

Címlapról ajánljuk