Belföld

A mentők is közösen tüntetnek a pedagógusokkal, több ezer ember vonult a Kossuth térre

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 16:18

A Belügyminisztérium épülete elől indult a menet.

A Kossuth térre vonult a Belügyminisztérium épülete elől több ezer tüntető szombaton, hogy kifejezze a tanárok melletti szolidaritását. Korábban a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is jelezte, hogy részt vesznek az eseményen.

„A közös sorsunk, életünk, jövőnk legfontosabb elemei közé tartozik az oktatás-nevelés és az egészségügy. Ezzel tisztában vannak az oktatásban dolgozók is, és mellénk álltak, támogattak minket, amikor 2021 nyarán a Hősök terén az egészségügy helyzetének javítása érdekében emeltük fel a hangunkat” – írták korábban a Facebookon.

A „Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért!” elnevezésű rendezvényt az Amnesty International biztosítja. A résztvevők petíciót adták át a Belügy képviselőjének, mielőtt megkezdődtek volna a beszédek és az előadások.

A tüntetésen felszólal Hende István pedagógus, Molnár Áron színész, és Pataki Klára gyógypedagógus is. Az esemény nagyjából fél hatig tart. Az RTL Híradónak a helyszínen nyilatkozott Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja, azt mondta, a néhány ezer tüntető között sokan vannak vidékről is:

 

Nyitókép: PDSZ / Facebook

#Belföld#pedagógus#tüntetés#budapest#pdsz#mentő#kossuth

Címlapról ajánljuk