Betelt a pohár az MVM-eseknél: béremelésért küzdenek a dolgozókA szakszervezet szerint az MVM Csoport dolgozói évről-évre reálbércsökkenést szenvednek el.
Belföld

Betelt a pohár az MVM-eseknél: béremelésért küzdenek a dolgozók

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 10:28

A szakszervezet szerint az MVM Csoport dolgozói évről-évre reálbércsökkenést szenvednek el.

Az MVM dolgozóinak szakszervezetei állásfoglalást adtak ki a szerdai tárgyalásuk után,

Mint írják, elfogadhatatlannak tartják, hogy az MVM Csoportnál foglalkoztatott munkavállalók sem ez évre vonatkozó kiegészítő bérintézkedésben, sem további béremelésben ne részesüljenek. 

„Elfogadhatatlan, hogy az MVM Zrt. felett tulajdonosi jogot gyakorló részéről az érdemi bértárgyalás folytatására és megállapodással történő lezárására a munkáltató képviselőjének mozgásteret, felhatalmazást nem biztosít. Elfogadhatatlan továbbá, hogy az MVM Csoport dolgozói évről-évre reálbércsökkenést szenvedjenek el, valamint a nemzetgazdasági átlag alatti bérfejlesztésben részesüljenek” – írják az állásfoglalásban.

Azt szeretnék elérni, hogy az „ez évben szükséges további bérintézkedés végrehajtása, valamint a 2023. évre vonatkozó bérfejlesztés legalább olyan kétszámjegyű százalékos mértékű legyen, amely meghatározása figyelemmel van az infláció várható alakulására”.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Belföld#mvm#béremelés#szakszervezet

Címlapról ajánljuk