Belföld

Hadházy Ákos is hozzászólt Majka dalához

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 11:32

Az országgyűlési képviselő is megszólalt Majka „rendszerkritikus” dalával kapcsolatban.

Majka napokban megjelent Azt beszélik a városban című dala rég látott port kavart a magyar könnyűzenei életben. A dalt sokan éles rendszerkritikaként értelmezik, mások viszont álszentnek tartják műsorvezetői munkahelye miatt. Majka az utóbbi kritikára így reagált:

Egy útépítő sem dobja el a lapátot, ha nem ért egyet a főnökei döntésével.

A zenész továbbá elmondta, hogy az őt kritizálók (többek között Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke) úgy beszélnek róla, mintha évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetne.

Úgy csinálnak, mintha a teltházas koncertjeinket a kormány szponzorálná és állami támogatásból megvett ingyen jegyeket osztogatnék minden Fidesz-szimpatizánsnak.

– mondta a rapper.

Az Azt beszélik a városbanról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is elmondta a véleményét. Hadházy a Facebookon azt írja, hogy Majka dala nem rossz és igazságok is vannak benne, de akár kockázatot is jelenthetett a szerzőjének.

Ha a Művész Úr ezek után tovább dolgozik a propanda fellegvárában, akkor felmerülhet két gyanú, még ha a legjobb szándékkal is írta a dalát:

  1. engedéllyel tette
  2. magáért a szereplésért tette, esetleg az ellenzéki rajongók megnyugtatására

Hadházy szerint az igazságok ellenére sem mond teljes egészében igazat a dal, ugyanis azt üzeni, hogy mindenki szemét, a szegény ember meg nem tud mit tenni.

Valójában mindannyian felelősek vagyunk, bár eltérő mértékben, azért, ami itt van. És mindannyian tehetünk ellene. A hangsúly a tehetünkön van.

– írja a képviselő.


Nyitókép: Facebook / Szijjártó Péter

#Belföld#hadházy ákos#majka#azt beszélik a városban#dal#fidesz

Címlapról ajánljuk