Belföld

Több ezren írták alá a petíciót, amiben arra kérik Novák Katalint, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 9:30

Mindössze néhány óra alatt.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, kedden megszavazták a szociális törvény módosítását is tartalmazó T/1620-as számú salátatörvény-javaslatot. Az aHang szerdai közleménye szerint ez ellen 38 szociális szolgáltató, érdekképviseleti és civil szervezet tiltakozott közös állásfoglalás formájában. Az aláíró szervezetek szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi komplex és elhúzódó válsághelyzetben, amikor egyre többen szorulnak segítségre, a kormány nem bővíti, hanem tovább szűkíti a szociálpolitika eddig is csekély eszköztárát, a szociális szakemberek segítői szerepét torzítja és magára hagyja saját állampolgárait. 

Minderről az RTL Híradó is beszámolt:


Közvetlenül a szavazás után petíció indult az aHang oldalán, ahol elsősorban magánszemélyként is lehet csatlakozni a tiltakozáshoz, illetve az aláírók levelet küldhetnek Novák Katalin köztársasági elnöknek, amiben arra kérik, hogy

ne írja alá a módosítást, amire öt napja van.

Az aHang szerdai közleménye szerint a petíciót mindössze pár óra alatt több ezren írtak alá és közel ugyanannyi levelet küldtek már a köztársasági elnöknek.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#szociális törvény#ahang#petíció#novák katalin

Címlapról ajánljuk