Belföld

Magához tért a tragikus sásdi vonatbalesetet túlélő négyéves kislány

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 13:31

Valentina élet és halál között lebegett, de már magához tért, beszélni is tud. Édesanyja és egyik testvére hunyt el a múlt héten történt balesetben.

Magához tért a négy éves Valentina, a sásdi vonatbaleset túlélője, írja a Blikk. A kislány napokig élet és halál között lebegett, de most végre felébredt, és beszélt is édesapjával.

A kislány egyik testvére és édesanyja is életét vesztette a vonatbalesetben. A 33 éves, hatgyerekes édesanya autójával 2022. november 17-én Sásdon egy Pécsről Dombóvárra tartó személyvonattal ütközött össze, a jármű pedig 200 méteren keresztül vonszolta magával a gépkocsit.

A sérülteket feszítővágóval kellett kiszedni a roncsból. Az anyuka a piros jelzésen hajtott át két gyerekével az autóban. Valentina állapota nemrég stabilizálódott, és a helyi polgármester szerint egy banánt kért apjától.

„Az édesapa tájékoztatása alapján kiderült, hogy kislány jól van, beszélt is az édesapjával. Az orvosok tájékoztatása szerint minden remény megvan a felépülésére” – nyilatkozta a polgármester. A félárván maradt gyermeknek és testvéreinek a sásdi önkormányzat segít, gyűjtést szerveznek nekik.

A Híradó riportja a múlt heti balesetről:

 

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#kislány#vonat#baleset#túlélő#sásd

Címlapról ajánljuk