Belföld

Hullazsákba bújva tüntettek a szociális törvény módosítása ellen a Parlament előtt

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 16:41

Harminc szociális szakmai szervezet képviselői demonstráltak kedden.

Az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) mellett még több tucatnyi civil szervezet tüntetett a Parlament előtt a szociális törvény módosítása ellen, amit a parlament kormánypárti többsége ma iktatott törvénybe. A tiltakozók hullazsákban feküdtek ki az Országház és az ország karácsonyfája elé.

Az eseményről Facebookon beszámoló Jámbor András, a Párbeszéd képviselője azt írta: „Miközben a Fidesz elfogadta a szociális törvény brutális módosítását, amely az állam szerepét leértékelné a bajbajutottak támogatásában, 30 szociális szakmai szervezet képviselői mutatták meg, mi a törvény következménye.”

Az ULE közleményében azt írta: a szervezetek szerint „elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi komplex és elhúzódó válsághelyzetben, amikor egyre többen szorulnak segítségre, a kormány nem bővíti, hanem szűkíti a szociálpolitika eddig is csekély eszköztárát”.

A civil tiltakozásról már korábban is beszámoltunk. Köves Ferenc, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének (SZÁD) elnöke korábban így reagált a törvénymódosításra: „Azt kérdezik a kollégák, hogy akkor mostantól ne fizessünk adót? És mit fog akkor csinálni ezentúl az állam? Stadiont épít, meg uniós pénzeket költ hol jól, hol rosszul, de a szociális gondoskodásból egy laza mozdulattal kiszáll?”

 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#szociális#törvény#módosítás#fidesz#tiltakozás#utcáról lakásba egyesület#Jámbor András#hullazsák#parlament

Címlapról ajánljuk