Belföld

Fideszes jelölt és szélsőjobbos kötődésű alapítvány lép fel az iskolában, ami elhatárolódott Pankotai Lilitől

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 8:00

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában „Az élet védelmében” címmel szerveznek előadást.

„Az élet védelmében” címmel szerveznek előadást a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában jövő pénteken, írta meg a 444.hu  Ez az iskola határolódott el egyik diákjától, Pankotai Lilitől, amiért „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott az október 23-i oktatási tüntetésen. Pankotai Lili azóta bejelentette, hogy elhagyja az iskolát.


Az esemény házigazdája Kővári János, aki 2010 és 2014 közt fideszes országgyűlési képviselő volt, és 

az idei választásokon is kormánypárti jelöltként indult. 

Kővári a pécsi közgyűlésben a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület közös frakcióját vezeti. Előadást tart az iskolában Földi-Kovács Andrea, a Hír TV egykori műsorvezetője, aki azóta a Védett Társadalom Alapítvány (VTA) kuratóriumának tagja. A 444.hu szerint a szervezetben többnyire a kormánypárti sajtó ismert szereplői dolgoznak, de számos szál köti az alapítványt szélsőjobboldali csoportokhoz is. A Kővári által megosztott plakáton a VTA logója is szerepel. A lap emlékeztet: az alapítványt Szakács Árpád és Moys Zoltán, a Kitörés-emléktúrát szervező Börzsöny Akciócsoport vezetője hozta létre. 2011-ig Moys cége, a Dextramedia gyártotta az akkor még szélsőjobboldali Jobbik N1TV híradóját is, amelynek egyik adásában jelentős államférfiként emlékeztek meg Adolf Hitlerről. 


Nyitókép: Kővári János, Baranya fenntartható városfejlesztésért felelős biztosa, a Fidesz-KDNP Baranya 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a Pécsi Tudományegyetem klinikai fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatón a minisztérium tükörtermében 2022. február 23-án. – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#pankotai lili#pécs#iskola#fidesz#pedagógusok

Címlapról ajánljuk