Belföld

Videón a budapesti élőlánc – országszerte tiltakoztak az oktatás helyzete miatt

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 9:31

Hangos tapssal álltak ki a tanárok mellett.

Péntek reggel újabb élőlánccal hívta fel a figyelmet az oktatás problémáira az Egységes Diákfront. A Parlamentnél, a Kálvin térnél, a Batthyány térnél, a Múzeum körúton és a Károly körúton, illetve a Szilágyi Dezső térnél gyűltek össze többen, fél kilenc körül a budai felső rakpartot és a Deák teret leszámítva szinte mindenütt folyamatos volt az élőlánc a hvg.hu tudósítása szerint.

A tüntetők hangos tapssal álltak ki a tanárok mellett, az arra járó autósok dudálással, integetéssel fejezték ki szolidaritásukat. Az rtl.hu olvasója szerint feltűnő volt, hogy a korábbi alkalmakhoz képest mennyivel több villamos- és buszvezető fejezte ki feltűnően a szimpátiáját a megmozdulás iránt – legalábbis ahol ő állt, a Múzeum körúton.

Kilenc óra körül a 24.hu azt írta, hogy a részt vevő diákok és pedagógusok már elkezdtek visszatérni iskoláikba, de azt ígérik, hogy délután folytatják a Március 15. téren, ahová 17 órára szerveztek vonulásos tüntetést a Clark Ádám térig.

A Telex azt írta, hogy Szolnokon, Sopronban, Esztergomban, Nyíregyházán, Pilisvörösváron, Oroszlányban, Vácon és Szegeden is voltak megmozdulások. Miskolcon ülősztrájkba kezdtek a diákok, Ajkán délután lesz élőlánc.

 

#Belföld#élőlánc#tüntetés#oktatás

Címlapról ajánljuk