Belföld

Utcára vonulnak a diákok és a tanárok, már több száz intézményből csatlakoztak

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 6:07

Harmadszorra hirdettek egységes munkabeszüntetést a pedagógus szakszervezetek a tanévkezdés óta. A Népszava cikke szerint több száz iskolából csatlakoztak tanárok, diákok és szülők. Ez azt jelenti, hogy a pénteki nap több száz intézményben munkabeszüntetéssel indul.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azért hirdetett egységes, országos sztrájkot, mert a kormány bizonytalan ígéreteken kívül továbbra sem állt elő érdemi, konkrét ajánlattal az érdekvédelmi szervezetek követeléseire.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Népszavának elmondta: nem csitul a tiltakozási hullám, a szakszervezethez beérkezett visszajelzések szerint számos olyan intézményben, ahol már volt sztrájk most még több pedagógus csatlakozott, mint korábban. Sok olyan iskoláról tudnak, ahol a tantestület legalább 60 százaléka döntött a munkabeszüntetés mellett. 

A 24.hu cikke szerint az újpesti Babits Mihály Gimnáziumot és a szintén negyedik kerületi Homoktövis Általános Iskolát a szülők és diákok jelképesen lezárták szerda este, ezzel fejezték ki a támogatásukat és a szolidaritásukat a sztrájkoló pedagógusok felé.

Péntekre az Egységes Diákfront országos élőláncot hirdetett. Október végén több mint 15 kilométer hosszú élőlánccal álltak ki reggel szülők, diákok és pedagógusok a jobb oktatásért. A szervezők szerint csaknem 200 iskolából és óvodából vettek részt az eseményen. Az RTL Híradó erről szóló riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#pedagógusok#tanár#tüntetés#munkabeszüntetés#oktatás

Címlapról ajánljuk