Belföld

Elalélva áradozik Tiborcz István 320 millió közpénzből felújított kúriájáról a 89 millió közpénzből lett alapítványi pénzből gründölt magazin

Mohos MátéMohos Máté

2022. november 15. 17:42

Találkoztak az állami forintok.

„Főúri kényelem” – jellemzi a felújított Andrássy Kúria & Spa-t a Hype and Hyper online magazin. A felújítás 320 milliójába, az internetes lap 89 milliójába került az adófizetőknek. A kúriában készült helyszíni riportból a következők derülnek ki:

  • „Végre az egyik leghíresebb magyar borvidék, Tokaj is elindult a reális és szerethető desztinációvá válás útján.”
  • „Az Andrássy Kúria & Spa felújítása és megnyitása éppen (…) egy nagyon fontos befektetés Tokaj-Hegyalja jövőjébe.”
  • „Az ötcsillagos szállodában a feszengősségnek nyoma sincs, a helyiségekből olyan könnyed természetességgel árad a luxus és a jólét, mint a hajdani főúri család idejében.”
  • „A kényeztetésről a wellnessrészleg gondoskodik, ahol a megszokott úszómedence és szauna kombináción túl egy barlangfürdőt is találunk.”
  • „A szálloda a régió egyik kedvelt desztinációjaként kötelességének érzi, hogy szerepet vállaljon a helyi termelők támogatásában.”
  • Satöbbi.

Emellett a foglaláshoz is biztosítanak egy linket a szállodába, amiről a Portfolio írta meg: a Tibocz Istvánhoz, Orbán Ráhel férjéhez, a miniszterelnök vejéhez köthető BDPST Group vásárolta meg Mészáros Lőrinctől még tavaly novemberben. Az addigi tulajdonos 320 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást felújításra, amit így Tiborczék használhattak fel.

A Hype and Hyperről korábban mi is írtunk: a portál 2019-ben és 2020-ban három részletben összesen 89 millió forintot kapott a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától érkező támogatásokat továbbosztó Batthyány Lajos Alapítványtól.

Ebben a lapban jelent meg az a lelkendező interjú, amit Orbán Ráhel frissen megnyitott bababoltjáról készítettek. Az online dizájn- és életmódmagazint a Hyperandhyper Nonprofit Közkereseti Társaság (Kkt.) üzemelteti. A 2019-ben létrehozott társaság két alapítója a többségi tulajdonos Fáy Gergely, valamint a 40 százalékos tulajdonrészt birtokló Bárdos László. A Hype and Hyper-t nem auditálja a legtöbb hazai portál közönségmérését végző DTK, így nem tudni, hogy egyáltalán hányan olvassák.

Nyitókép: Andrássy Kúria & Spa / Facebook

#Belföld#andrássy#kúria#Orbán Ráhel#tiborcz istván#mészáros lőrinc#felújítás#közpénz

Címlapról ajánljuk