89 milliót kapott az Orbán Ráhelt interjúvoló magazin a közpénzt továbbosztó alapítványtólTámogatás nélkül nemigen jöhetett volna létre a Hype and Hyper című dizájnlap.
Belföld

89 milliót kapott az Orbán Ráhelt interjúvoló magazin a közpénzt továbbosztó alapítványtól

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 13:41

Támogatás nélkül nemigen jöhetett volna létre a Hype and Hyper című dizájnlap.

Az Átlátszó írta meg, hogy 2019-ben és 2020-ban három részletben összesen 89 millió forintot kapott a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától érkező támogatásokat továbbosztó Batthyány Lajos Alapítványtól az a Hype and Hyper online magazin, amely nemrégiben Orbán Ráhel frissen megnyitott bababoltjáról készített – a portál szerint lelkendező – interjút, amit az rtl.hu is szemlézett.

Az online dizájn- és életmódmagazint a Hyperandhyper Nonprofit Közkereseti Társaság (Kkt.) üzemelteti. A 2019-ben létrehozott társaság két alapítója a többségi tulajdonos Fáy Gergely, valamint a 40 százalékos tulajdonrészt birtokló Bárdos László.

A támogatások tárgyának megnevezése mindhárom esetben „online magazin fejlesztése, tartalomfejlesztés” volt. A lap szerint könnyen lehet, hogy ez nem minden: az említett két évben a társaság „egyéb bevételek” címen összesen 129 millió forintot számolt el.Az Átlátszó kiemeli: a támogatások nélkül nemigen jöhetett volna létre a Hype and Hyper, az online magazint működtető társaság ebben a két évben összesen 130 milliónál is többet költött, miközben árbevétele kevesebb volt 9 millió forintnál.

Nemrégiben a Blikk is váltott néhány szót a miniszterelnök lányával, aki egyebek mellett arról mesélt nekik, hogy ő egy aktív, dolgozó anya

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán ráhel#közpénz#hype and hyper

Címlapról ajánljuk