Belföld

Navracsics Tibor az RTL-nek: Ez Palkovics László és Orbán Viktor dolga

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 15:09

A miniszter szerint a baloldali többségű német parlament ideológiai kérdést csinál a Magyarországnak kifizetendő uniós források felfüggesztéséből.

Navracsics Tibor szerint szó sincs arról, hogy ne teljesülnének a Magyarországnak kifizetendő uniós forrásokért támasztott feltételek – az uniós források felhasználásáért felelős miniszter erről az RTL Híradónak beszélt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt rendezvényén.

Pénteken a német parlament felszólította a szövetségi kormányt, hogy szavazza meg az Európai Tanácsban a Magyarországnak jutó kifizetések felfüggesztését, ha a budapesti kormány nem hajtja végre az általa előterjesztett reformokat. Erről Navracsics Tibor azt mondta: a magyar kormánynak esze ágában sincs, hogy ne teljesítsen valamit is azokból az intézkedésekből, amelyeket vállalt az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások során, szerinte azonban a baloldali többségű német parlament ideológiai kérdést csinál ebből.

Navracsics Tibor nem akarta megerősíteni Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásának hírét, arra hivatkozva, hogy nem ő a kormányszóvivő és nem ő hozza meg ezt a döntést: „ez Palkovics László dolga és Orbán Viktor dolga”, arról pedig a kormányszóvivőt kell megkérdezni, hogy a kormány miért nem kommunikál világosan, hogyhogy nem lehet tudni napok óta, hogy egy miniszter lemondott-e vagy sem.

Szóba került az is, hogy mikor születik meg a döntés Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról: Navracsics Tibor szerint a parlament előtt van ez az ügy, senki nem mondta, hogy ne támogatnánk, de az Országgyűlés sorra olyan jogszabályokat tárgyal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az EU-s forrásokhoz hozzáférjünk.

#Belföld#navracsics tibor#helyreállítási alap#uniós forrás#palkovics lászló#lemondás#svédország#finnország#nato-csatlakozás

Címlapról ajánljuk