Belföld

Rezsiválság: Debrecenben január 1-től nem járnak a villamosok

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 13:13

A teljes üzemszünet hétvégére korlátozódik, de a többi napon sem lesz mindig teljes a villamosközlekedés. A pótlást autóbuszokkal oldja meg a városvezetés.

A Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) a Facebookon közölte, hogy a város az energiaválság miatt kénytelen módosítani a villamosok és a trolibuszok menetrendjét. Emellett változik több autóbusz menetrendje is. A részleteket a cég honlapján lehet elolvasni. A 2023-as rendelkezések kapcsán arról tájékoztatnak, hogy a város villamosenergia megtakarítási törekvéseivel összhangban 2023. január 1-től a tervek szerint valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd

hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Tanszünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca – Kálvin tér – Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás - Egyetem - Nagyállomás) – olvasható a vállalat közleményében.

Debrecenben mindkét villamost sűrűn használják a helyiek, a pótlás várhatóan nem lesz zökkenőmentes, tekintve, hogy nagyobb megállókban sokan szoktak felszállni, a buszokra pedig egyszerre jóval kevesebben férnek fel.

Nyitókép: MTVA / Bizományosi / Oláh Tibor

#Belföld#debrecen#rezsi#rezsiárak#spórolás#villamos

Címlapról ajánljuk