Belföld

Szabó Bálint feladta magát a rendőrségen, élőben közvetítette Facebook-oldalán

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 9:08

Pénteken adtak ki körözést ellene, a barátaitól értesült róla. 

Egy órán át próbálta nagyrészt sikertelenül feladni magát a rendőrségen Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, aki ellen pénteken adtak ki körözést – írta a hvg.hu. A botrányt botrányra halmozó férfi a Facebook-oldalán élő adásban közvetítette, ahogy fel akarja adni magát: több rendőrkapitánysággal is beszélt, mire sikerült elérnie célját.

Szabó a közvetítés alatt azt mondta, hogy a barátaitól értesült körözésről, hozzátéve, hogy hetek óta nyomkövetőt visel a lábán más eljárások miatt, és a telefonszámát is ismerik. Az élő videóban beszélt a csongrádi, a Pest megyei, illetve a kecskeméti kapitányságok diszpécsereivel is. Azért ilyen sokkal, mert állandó lakhelye Szegeden van, a körözést azonban a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el, de Szabó akkor éppen Kistarcsán tartózkodott.

A rendőrök az egyórás közvetítést ideje alatt nem értek ki hozzá, azt, hogy végül elvitték, egy 11 órakor közzétett posztban tudatta Szabó. A férfi ellen közérdekű üzem működésének megzavarásával elkövetett bűncselekmény miatt rendeltek el körözést, amit akkor követt el, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások idején az intézkedések ellen úgy tiltakozott, hogy autójával Szegeden a villamosok elé hajtott.

Szabó ellen október elején a rendőrség félrevezetése miatt emelt vádat ellene az ügyészség, mert valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi elrabolta, megkötözték, és megpróbálták felgyújtani. 

 

Szabó Bálint szeptember elején azzal okozott botrányt, hogy megjelent a kötcsei pikniken, és autójával elállta az utat, és emiatt Pintér Sándor belügyminiszternek gyalog kellett megközelíteni a kúriát. Szabót, aki előtte a határvadászok avatásán is megjelent és gazdák nélküli gazdatüntetést szervezett augusztus 20-ára, végül rendőrök vitték el, autóját pedig elvontatták, így az érkező Orbán Viktor előtt már nem képezett akadályt.

 

Nyitókép: Szabó Bálint játékpénzeket szór le a szegedi városháza dísztermének karzatáról a közgyűlés ülése alatt 2017. március 31-én. Fotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

#Belföld#Szabó Bálint#képviselő#körözés#feladta magát#rendőrség#szeged

Címlapról ajánljuk