Baleset-bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a szegedi képviselő ellen, aki azt állította, hogy elrabolták

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 7:19

A botrányos tetteiről ismertté vált Szabó Bálint körözött személy lett. 

Elfogatóparancs alapján körözött személyként szerepel a rendőri nyilvántartásban Szabó Bálint, a botrányaitól ismert szegedi független önkormányzati képviselő – vette észre a Népszava. A körözést a Kecskeméti Járásbíróság rendelte el pénteken, közérdekű üzem működésének megzavarásával elkövetett bűncselekmény miatt. A Népszava cikke szerint ezt akkor követte el, amikor a koronavírus-járvány miatti lezárások idején az intézkedések ellen úgy tiltakozott, hogy autójával Szegeden a villamosok elé hajtott.

Szabó ellen október elején a rendőrség félrevezetése miatt emelt vádat ellene az ügyészség, mert valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi elrabolta, megkötözték, és megpróbálták felgyújtani. 

 

Szabó Bálint szeptember elején azzal okozott botrányt, hogy megjelent a kötcsei pikniken, és autójával elállta az utat, és emiatt Pintér Sándor belügyminiszternek gyalog kellett megközelíteni a kúriát. Szabót, aki előtte a határvadászok avatásán is megjelent és gazdák nélküli gazdatüntetést szervezett augusztus 20-ára, végül rendőrök vitték el, autóját pedig elvontatták, így az érkező Orbán Viktor előtt már nem képezett akadályt.

 

Nyitókép:MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

#Baleset-bűnügy#Szabó Bálint#képviselő#elfogatóparancs#körözés

Címlapról ajánljuk