Belföld

Harari: A Biblia, amit Orbán annyira szeret nem Magyarországon, nem magyarul íródott, akkor meg akar szabadulni a Bibliától is?

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 13:01

Az izraeli történész erős kritikát fogalmazott a magyar miniszterelnökkel szemben.

Yuval Noah Harari izraeli történész élesen bírálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Az Infobae-nek adott interjúban Harari Orbán „globalista ideológia felszámolásáról” és „a bevándorlók előtti kapuk bezárásáról” szóló gondolatai kapcsán a következőket mondta:

Ez hülyeség. Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat, akkor például ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten.

szemlézte Harari válaszát a 24.hu, majd a történész így folytatta:

A Biblia, amit Orbán annyira szeret nem Magyarországon, nem Budapesten íródott, és nem magyarul írták, hanem héberül és görögül, főleg Közel-Keleten élő zsidók. Akkor Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától is? Ugyanez a helyzet a világjárvánnyal. Az emberek vakcinákkal védekeztek. Orbán Viktor szerint a magyaroknak csak magyar tudósok által fejlesztett, és Magyarországon gyártott vakcinákat kellene használniuk?

Nevetséges azt gondolni, hogy egy ország elzárkózhat az emberiség többi részétől. Ha pusztán azzal kellene élnünk, amit a saját országunkban találtak fel, akkor az életünk nem csak nagyon-nagyon szegényes, de szinte megoldhatatlan is lenne.

– mondta a történész.

Nyitókép: Visual China Group / Getty Images

#Belföld#orbán viktor#Yuval Noah Harari#kritika

Címlapról ajánljuk