Belföld

Nagy Blanka tanmesét írt Pankotai Lilinek: Prüdéria és Korrupcius Maximus a főszereplők

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 25. 8:01

Egy diák ismét csúnyán beszélt egy színpadon, forrong az ország.

Leírta Nagy Blanka, hogy milyen stigmákra számíthat Pankotai Lili, aki a tanártüntetéseken mondott, csúnya szavakat is tartalmazó slam poetry szövegével került a kormányoldal célkeresztjébe. Nagyot hasonlóképpen támadták négy éve, amikor szintén gimnazistaként szólalt fel a túlóratörvény elleni tüntetéseken, ahol többek között „bajszos fasznak” nevezte Áder Jánost.

Most tanmesét írt a Facebookra egy „tökéletes” országról, Prüdériáról:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy ország, ahol az emberek tökéletesek voltak. Ebben az országban, csak akkor kaphattál hazafias állampolgárságot, ha nem beszéltél csúnyán. Ez a nép nagy tartással bírt. Nagyon nagy energiát fektettek abba, hogy tökéletesek legyenek.

Hozzáteszi: „ebben az országban bűn volt a csúnya beszéd”, akik így beszéltek, azokat kitaszították, megvetették és leköpték, függetlenül attól, hogy mi volt az üzenet. Az emberek Prüdériában „Önként ajánlották fel a jogaikat és az élelmüket a prűd vezérnek: Korrupcius Maximusnak. Úgy gondolták, ők annyira szerény és hazafias prűd népség, hogy semmi szükségük sem volt ezekre, hisz minden valamirevaló állampolgár tudta: Amíg a király hasa tele, Jó az élet vele”.

Nagy szerint a prűd emberek nagy részét nem zavarja a korrupció, és az sem, hogy kevés a pénzük, és nincs rendes oktatás, valamint egészségügy. Azonban a csúnya beszéddel felszólaló lakót „szemmel, szavakkal agyonverték”.

Korábban saját iskolája is elhatárolódott Pankotai felszólalásától, holott a diák nem az iskola nevében, hanem magánemberként mondott beszédet a tüntető tanárok mellett. Molnár Áron levélben állt bele az iskola igazgatójába. Többek között azt kérdezte tőle: „Ön elutasította, amikor Szájer József szexbotrányba keveredett?”

Közben Simon Márton, a magyar slam poetry egyik meghatározó alakja is kiállt Pankotai mellett. Ő azt írta nyilvános bejegyzésében: „Mától tehát Pankotai Lili a legfontosabb új oka annak, hogy gyáva és ostoba vénember létemre büszke lehetek, mióta és mennyi közöm van a slam poetryhez. Köszönöm neki. Személyesen sajnos nem ismerem, de sok erőt kívánok neki az események átvészeléséhez, mert tudom, ráfér épp, bár abban is bízom, hogy megerősödve és diadalmasan jön ki ebből az egészből a végén.”

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#nagy blanka#pankotai lili#beszéd#tüntetés#Slam#iskola

Címlapról ajánljuk