Belföld

„Ön elutasította, amikor Szájer József szexbotrányba keveredett?” – Nyílt levelet írtak a tüntetésen felszólaló diákját elítélő igazgatónak

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 17:09

Nyisztor Zsolt, egy pécsi katolikus gimnázium igazgatója a keresztény értékekkel ellentétesnek tartja Pankotai Lili október 23-án előadott slamjét. Molnár Áron levelet írt neki.

Mégis mitől határolódik el? Ön szerint nem omlott össze az oktatási rendszer? Ön szerint a pedagógusok bére megfelelő? Ön szerint nem felháborító, hogyha valaki kritikus hangot üt meg a kormánnyal szemben, az azonnal karaktergyilkosság áldozata lesz a kormánymédia által?

– írta hétfői Facebook-bejegyzésében Molnár Áron, aki arra a hírre reagált, hogy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, Nyisztor Zsolt elhatárolódott az iskola nevében az intézmény diákjától. Pankotai Lili egy slam-poetry szerzeményt adott elő az október 23-i tüntetésen.

A színész-aktivista, a tüntetés egyik szervezője azt írta, ő kérte fel Pankotai Lilit arra, hogy a rendezvényen szavalja el Jövő című slamjét. Molnár Áron szerint ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát, tántoríthatatlanságát és dühét. A benne lévő káromkodás pedig csak az az eszköz, amivel aláhúzzák a mondandójukat.

A színész szerint Pankotai Lili csak élt a szabad véleménynyilvánítás jogával, amelyet saját szavai szerint Nyisztor Zsolt igazgató is tiszteletben tart. Lili ráadásul nem az iskoláját képviselte a tüntetésen, és nem is az iskolában szólalt fel.

Annak kapcsán, hogy az iskolaigazgató a keresztény értékekkel össze nem egyeztethetőnek tartja a diák által előadott szerzeményt, Molnár Áron úgy reagált:

Ön elutasította nyilvánosan, amikor Szájer József szexbotrányba keveredett? Elutasította nyilvánosan, mikor Kaleta Gábornál 19 ezer gyermekpornográf képet találtak? Elhatárolódott, mikor Borkai Zsolt egy jachton vett részt egy orgián? Ők mind a keresztény konzervatív értékrend pusztítói.


Nyitókép: Pankotai Lili a tünetésen – fotó: noÁr/Facebook

#Belföld#noár#molnár áron#slam poetry

Címlapról ajánljuk