Belföld

Hatalmas erdőrészt zárhatnak el a lakosság elől a Velencei-tó közelében

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 13:27

Ott, ahol Pintér Sándor köre közpénzen építi vadászati központját.

Környezetvédelmi engedélyt kapott egy vadásztársaság a vadaskert bővítésére a Velencei-tóhoz közeli Nadaphoz és Lovasberényhez tartozó erdőkben, írja a 24.hu.

Ha minden engedélyt megkapnak,  csaknem 700 hektárnyi erdő kerülhet kerítés mögé, ahová a lakosságnak nem lesz bejárása. 

Az engedélyeztetést a Tradicionális Vadásztársaság kezdeményezte, melynek vezetője nemrég még – a júniusban elhunyt – Ecsedi Ferenc volt, aki korábban Pintér Sándor belügyminiszter cégét vezette, teszi hozzá a portál.

Nadap lakosságát nem tájékoztatták az engedélyeztetési eljárásról, noha a tervezett kerítés a település szélén álló házakhoz közel futna, tudta meg a 24.hu.

Köteles Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat nem ért egyet a terület vadaskerti, a  turisták számára átjárhatatlan körbekerítésével.

A tervezett zárt vadaskert mellett az egykori lovasberényi kormányüdülő vadászati központtá alakul, amit – a 24.hu információi szerint – ugyancsak Pintér Sándor bizalmasai építenek majdnem hatszor annyi költségvetési támogatásból, mint amennyiért az állam eladta.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

#Belföld#velencei-tó#erdő#pintér sándor#lezárás

Címlapról ajánljuk