Belföld

A Békemenetet szervező CÖF-alapító szerint Ukrajnával szemben kellhet Magyarországnak az erős hadsereg

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 7:36

A szintén békepárti Bencsik András korábban arról beszélt, hogy akár az Egyesült Államoknak is hadat lehetne üzenni.

A Hír TV-ben nyilatkozott Fricz Tamás, a Békemeneteket szervező CÖF alapító Orbán Viktor bejelentéséről, mely szerint vissza akarja adni a kormány a magyar honvédség megbecsültségét és erejét. Azt is kifejtette, hogy szerinte miért van szükség erős hadseregre.

„Ebben a jelenlegi helyzetben alakulhatnak bárhogyan az események. És ha csak annyit mondunk, hogy Ukrajna egy bizonyos helyzetben például arra gondol, hogy Magyarország neki túlságosan sok gondot okoz, hogy a kárpátaljai magyarokkal gondjai vannak, gondoljunk most a munkácsi vár tetejéről a turulszobor levételére. Tehát ha feszültebbé válik a helyzet, akkor Ukrajnában is sok mindenre gondolhatnak bizonyos vezetők a magyarokkal kapcsolatban. Tehát nem árt ez a felkészültség, elvontan, szimbolikusan sem, és abszolút konkrétan sem” – mondta.

Arról is beszélt a politológus, aki anno havi 900 ezer forintért adott tanácsokat Áder Jánosnak a 444 szerint: erős hadsereggel rendelkezni üzenet „a környékünkön lévő országoknak, melyeknek esetleg olyan gondolatai támadnának bizonyos válságos helyzetekben, hogy neadjisten Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazzanak negatív gondolatokat és elképzeléseket. Nem kell a százéves történelmünkre visszautalnom gondolom ezzel kapcsolatban.”

Ezután a műsorvezető inkább arra terelte a témát, hogy a „2010 előtti baloldali kormányok gyakorlatilag szétverték a hadsereget”. Korábban egy másik Békemenet-szervező, Bencsik András is háborút vizionált: a Demokrata főszerkesztője az USA-nak üzenne hadat.

Nyitókép: Beliczay László / MTI

#Belföld#fricz tamás#cöf#békemenet#háború#ukrajna#hadsereg

Címlapról ajánljuk