Belföld

Hadba lépne az Egyesült Államok ellen a Békemenet egyik főszervezője

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 29. 21:02

Bencsik András szerint egyértelmű, hogy az USA robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket, és nem az oroszok.

A 444 szúrta ki a Hír TV adásában, hogy a lovagkereszttel kitüntetett Bencsik András, a Békemenet egyik főszervezője, a kormányközeli Civil Összefogás Fórum egyik alakja már rá is jött, hogy melyik állam követett el szabotázst a Balti-tenger alatt, ami miatt szivárogni kezdett az Északi Áramlat 1-es és 2-es gázvezeték is Oroszország és Németország között.

Bár az orosz haditengerészet is jelen volt a szivárgásokat kezdete idején a térségben, Bencsik mégsem Oroszországot vádolta a szabotázs elkövetésével, hiszen azon orosz gáz haladna Németország felé, már ha az oroszok nem állították volna le a gázszállítást az egyiken, míg a másikon el sem indították.

Azonban terjed az az összeesküvés-elmélet a közösség médiában, hogy az Egyesült Államok rongálta meg az Északi Áramlatot, hogy az orosz gáz kizárásával piacot teremtsen az amerikai palagáz számára Európában. Ráadásul Lengyelország külügyminisztere azzal a bejegyzéssel kommentálta az eseményeket a Twitteren, hogy „Köszönöm, Amerika!”. Bencsik szerint ez egyértelmű bizonyíték az USA felelősségére, aminek persze következményei kellene, hogy legyenek.

Ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni. Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja, hogy... de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak. Azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezik Európába, ne működhessen.

Nyitókép: A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#bencsik andrás#békemenet#háború#egyesült államok

Címlapról ajánljuk