Belföld

Nem tart a Fidesz központi megemlékezést október 23-án

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 10:42

Egyelőre nem mutat arra semmi jel, hogy Orbán Viktor beszédet fog tartani.

Nem tartanak a kormánypártok központi ünnepséget október 23-án, közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzettel. Hozzátette, hogy politikusaik méltó módon, helyi, választókerületi szinten emlékeznek majd meg a forradalom évfordulóján.

A cikkben felidézik, hogy „hagyományosan az október 23-i nemzeti ünnep fontos eseménye szokott lenni Orbán Viktor miniszterelnök beszéde”, de arról nem írnak, hogy a miniszterelnök idéz tervez-e beszédet tartani.

A múltban Orbán által sulykolt „szabadságharcos”-vonal az elmúlt időkben háttérbe szorult a kommunikációjában. Nemrég már azt mondta a Kossuth Rádióban: „Ha belegondolunk, akkor 1956-ban mi nem azért harcoltunk, mert azt gondoltuk, hogy le fogjuk győzni a Szovjetuniót. Azért vállaltunk egy forradalmat és szabadságharcot, hogy kikényszerítsük a tűzszünetet meg a béketárgyalást.”

A tavalyi, választások előtti ünnepi beszédében Orbán arról beszélt: Azok akarnak újra a színpadra lépni, akik 15 éve a tömegbe lövettek. Megemlékezésében a legnagyobb hangsúlyt az ellenzék és az Európai Unió bírálata kapta. Szerinte az igazi veszély a baloldal mögött álló nemzetközi szervezetek ereje. A miniszterelnök beszédére a Békemenet is megérkezett, a szervezők azt mondták, újra ki kellett állniuk Magyarország függetlenségéért, és hogy a baloldal ne térhessen vissza.


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#fidesz#orbán viktor#beszéd#október 23#ünnepség#kormánypárt

Címlapról ajánljuk