Belföld

Orbán Viktor egykori iskolájából is üzentek: „Szegény ember az, aki ígérni sem tud”

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 9:36

Itt is élőlánccal tiltakoztak. 

A 444.hu látogatott el a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium általános iskolai épületéhez, ahol számos magyarországi oktatási intézményhez, pedagógusok és szülők élőlánccal tiltakoznak a tanárok és a diákok helyzete miatt. Egykor Orbán Viktor miniszterelnök is ebbe az intézménybe járt.

A péntek reggeli élőlánc egyik megkérdezett tagja nem sok reményt fűzött ahhoz, hogy a tiltakozások valódi eredményre vezetnek. Esélyt sem lát arra, hogy a kormány tegyen valamit a korszerű oktatásért, mégsem látja értelmetlennek a tiltakozásokat. Szerinte ez az egyetlen eszközük, hogy szolidaritást ébresszenek a társadalomban A pedagógus havonta nettó 235 ezer forintot keres, nettó 400 ezernél már el tudná engedni a pluszmunkát. Szerinte a kormány azért szűkíti a tiltakozást a bérkérdésre, hogy letörje a szolidaritást.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta: jövőre 21 százalékkal, 2024-ben a jelenlegi bázishoz viszonyítva közel 25 százalékkal, 2025-ben pedig 29-30 százalékkal emelnék a béreket az uniós kohéziós pénzekből, amikről még nem egyeztek meg Brüsszellel.

 „Amíg feltételes módban van, addig komolytalan” – mondta egy másik tanár, aki nem érti, miért kell ehhez megvárni az uniós pénzeket, miért nem lehet állami forrásból finanszírozni.

Egy harmadik pedagógus a lap munkatársának úgy kommentálta a bejelentést:

Szegény ember az, aki ígérni sem tud.

Gödöllőn péntek reggel  három iskolát kötöttek össze élőlánccal. Országosan egész nap zajlanak a megmozdulások. Az RTL munkatársai egész nap követik a sztrájkot, a legfontosabb eseményekről folyamatosan beszámolunk, videónkat itt nézheti meg:


Nyitókép: Google Street View

#Belföld#pedagógusok#oktatás#tiltakozás#orbán viktor#székesfehérvár

Címlapról ajánljuk