Belföld

Gulyás Gergely: Azért magas az infláció, mert közel vagyunk a háborúhoz, bruttó 777 ezres fizetést kaphatnak évek múlva a pedagógusok

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 12:58

Jövőre 21 százalékkal emelnék a tanárok fizetését, aminek 2025-re el kell érnie a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte a kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, hogy bőven elegendő gáz van a hazai tározókban, de az uniós szankciók higgadt értékelésére van szükség. A kormány zöld átállásra is készül.

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. október 13. - 13:21

Ha lesz megegyezés, megemelik a pedagógusok bérét

Gulyás Gergely azokról a módosításokról beszélt, amelyekről az Európai Bizottsággal egyeztek meg. 17 vállalásban állapodtak meg, jó esély van arra, hogy ez pozitívan ér véget. A kancelláriaminiszter szerint a kormány maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítésére.

Ennek része a pedagógusok béremelése is, ha sikerül megállapodniuk az Európai Unióval, 2025-re a diplomás átlagbér 80 százalékára emelkedik a pedagógusok bére.

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. október 13. - 13:04

A szankciókról biztosan szó lesz

Orbán Viktor Facebook-bejegyzései alapján a mai kormányinfón minden bizonnyal szó lesz az Oroszország elleni szankciókról, illetve azok hatásairól.


A KSH szeptemberre 20 százalék feletti inflációt mért és a brüsszeli szankciókról nemzeti konzultáció is érkezik, elképzelhető, hogy ezekre és a forint gyengülésére is kitérnek. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#forint#infláció#nemzeti konzultáció#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk