Belföld

Bezárnak a télre több tucat kormányablakot, mert túl drága lesz a fűtés

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 15:25

A legutóbbi tájékoztatás szerint 314 kormányablak működött Magyarországon, novembertől március közepéig viszont csak 280 lesz nyitva.

„A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás” – közölte a Miniszterelnökség szerdán.

A tárca szerint az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, így a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít majd. A legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint Magyarországon jelenleg még 314 kormányablak üzemel. 

A Miniszterelnökség azt írta, 

minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. 

Az érintett hivatalok munkatársai egyéb szervezeti egységekben látják el feladataikat. A nyitva tartó kormányablakokról itt lehet tájékozódni

Korábban a Magyar Posta is a bezárás mellett döntött 35 fiók esetében, így Budapesten már csak 112 posta várja az ügyfeleket. 

Térképen a bezárt intézmények

Az rtl.hu interaktív térképen helyezte el azokat az intézményeket, amelyek teljesen vagy részlegesen bezártak az elszabadult energiaárak miatt. A térképet itt lehet megtekinteni!

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#kormányablak#energiaválság#megtakarítás

Címlapról ajánljuk