Belföld

Rendőrt hívott a DK-s politikus a müncheni repülőtéren, miután őt és utastársait nem engedték fel a budapesti gépre

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 16:55

Bár megvárta a Brüsszelből érkező utasokat a budapesti járat, egy adminisztratív hiba miatt nem akarták felengedni őket, ezért Rónai Sándor akcióba lépett.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy „rendőrök vezették el Rónai Sándor DK-s európai parlamenti képviselőt a müncheni reptéren”, aki „veszekedett a repülőtéri személyzettel”, majd rendőröket hívtak rá, akik elvezették a politikust a helyszínről.

Rónai Sándor azonban Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a Magyar Nemzet cikke nem mondott igazat.

Igazi propaganda tempó, ahol az igazság a legkevésbé számít

– tette hozzá az EP-képviselő, aki egyben a DK árnyékkormányának árnyék-külügyminisztere is.

Rónai azt írta az esetről, hogy a Brüsszelből induló repülőgépe késve érkezett Münchenbe, ahol neki és még nyolc magyar utastársának át kellett volna szállnia a Budapestre tartó járatra. Rónai még időben a gép beszállókapujához ért, ráadásul a pilóták meg is várták őket. Csakhogy az utasok jegyeit átfoglalták egy későbbi járatra, emiatt a politikus felhívta az illetékes vezetőt, így sikerült elintéznie, hogy ő és a többi utas beszállhasson a gépre.

Ám a rendszer továbbra sem engedte őket felszállni a későbbre foglalt jegyük miatt, hiába volt nyitva fizikailag a beléptetőkapu. Az ügyintézőnek ekkor elege lett és lezárta a kaput, aki Rónai kifejezett kérésére sem akarta újra felhívni a felettesét, hanem azt javasolta, a politikus tegyen panaszt az ügyfélszolgálatnál vagy hívja a rendőrséget. A képviselő az utóbbi lehetőséget választotta, mivel az ügyfélszolgálat a másik terminálban volt. A kiérkező rendőrök végül az ügyfélszolgálathoz kísérték, de közben a budapesti járat felszállt.


Nyitókép: Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#dk#demokratikus koalíció#európai parlament#rendőrök

Címlapról ajánljuk