Belföld

Orbán Viktor volt gimnáziumában is kiálltak a kirúgott tanárok mellett

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 11:38

Ötvenöt pedagógusuk írta alá a szolidaritási nyilatkozatot. 

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is kiállt a kirúgott pedagógusok mellett, amiről az iskola hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé nyilatkozatot – vette észre a Telex. A tanárok közölték:

Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett. Elutasítjuk, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani.

Az eset azért vált igazán érdekessé, mert ebbe az iskolába járt Orbán Viktor miniszterelnök. A magyar kormányfő tavaly májusban egy, az iskolánál készült videóban azt mondta, hogy hálával gondol a volt tanáraira, akik megpróbáltak belőle embert faragni – emlékeztetett a Telex.

Az iskolában pár nappal korábban, a pedagógussztrájk napján megmozdultak a diákok is, akik krétával az aszfaltra írt üzenetekkel várták tanáraikat. Az iskola akkori közlése szerint az akció az október 5-i Pedagógusok világnapjához kapcsolódik, és nem az ország több pontján lezajlott pedagógussztrájkhoz. Arról nincs információ, hogy a Telekiben volt-e olyan tanár, aki beszüntette a munkát.

Nyitókép: Tájékoztatót tartanak a középszintű történelem írásbeli érettségi vizsgáról a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában 2022. május 4-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

#Belföld#tanárok#pedagógusok#tanársztrájk#kirúgás#orbán viktor#székesfehérvár

Címlapról ajánljuk