Belföld

Karácsony Gergely: Budapest a tanárokkal van

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 5. 9:44

A főpolgármester Facebookon fejezte ki szolidaritását a szerda reggel kezdődött demonstrációk apropóján.

Október 5-én, szerdán szinte egész nap tartó tiltakozó megmozdulások kezdődtek Budapesten és több vidéki városban is a pedagógusok világnapja alkalmából. A fővárosban reggel több kilométeres élőlánccal tiltakoztak tanárok, diákok, szülők és szimpatizánsok a közoktatás helyzete ellen.

Budapesten, Szegeden és Pécsen, valamint több kisebb városban is sztrájkba kezdtek tanárok csoportjai, annak ellenére, hogy a tankerületek folyamatosan elbocsátással fenyegetik a polgári engedetlenségi akciókban részt vevő pedagógusokat.

A tanárokkal szolidaritást vállaló tiltakozó hullám múlt hét pénteken a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárának kirúgásával jócskán megerősödött, kezdve a hétfő reggeli rögtönzött tüntetéssel, folytatva a kedd éjszakai virrasztással, majd a szerda reggeli élőlánccal. A tiltakozás szerdán délután folytatódik: ötkor a Margit híd elfoglalásával tüntet a Grund ifjúsági szervezet, majd este hétkor a parlamentnél tartanak demonstrációt és szolidaritási koncertet.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebookon így állt ki röviden, tömören a tiltakozók és a pedagógusok mellett:

Tanárok nélkül nincs jövő! Budapest a tanárokkal van.

Nyitókép: Magyar Éva / RTL

#Belföld#budapest#karácsony gergely#pedagógussztrájk#pedagógusok#tüntetés#élőlánc

Címlapról ajánljuk