Belföld

Ügyfélkapun keresztül fenyegette meg a tankerület a dunakeszi Radnóti gimnázium tanárait

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 5. 7:34

A gimnázium 16 tanára hétfőn két órát sztrájkolva fejezte ki szolidaritását a budapesti Kölcsey gimnázium öt kirúgott tanárával szemben. 

Polgári engedetlenségi akcióval fejezte ki szolidaritását a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium 16 tanára a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott öt tanárral szemben.


A Radnóti gimnázium dolgozói levélben tájékoztatták a Dunakeszi Tankerület vezetőjét, Szabóné Forgács Gabriellát a hétfői sztrájkról, aminek során a gimnázium tanárai nem tartották meg az első két órát. A levélben egyebek mellett ezt írták:

Helytelennek tartjuk az oktatásban fennálló problémák megfélemlítéssel, erőszakkal való megoldásának kísérletét. Úgy gondoljuk, ez csak tovább súlyosbítja a helyzetet. Ehelyett az érintettekkel, a szakmai szervezetekkel való párbeszédet támogatjuk. Sajnáljuk, hogy mindezek kifejezésére már nem maradt más lehetőségünk, mint a polgári engedetlenség.

A dunakeszi tanárok tiltakozó akciójára és levelükre a tankerület nem reagált közvetlenül, majd csak kedden délután, meglehetősen szokatlan módon. A részt vevő tanárok az intézményt fenntartó KLIK-től felmondással fenyegető levelet kaptak – 

a kormányzati, közigazgatási, állampolgári ügyintézés internetes felületén, Ügyfélkapun keresztül, 

digitális formában, beszkennelve, Szabóné Forgács Gabriella aláírásával:


A tankerületi levélben ez állt:

Tisztelt Közalkalmazott!
Sajnálattal értesültem arról, hogy Ön 2022. október 03. napján nem vette fel a munkát. Miután ebben az időben jogszerű sztrájk nem lett meghirdetve, Ön jogosulatlanul maradt távol a munkából. 
Az iskolába járó gyermek tankötelezettségének tesz eleget, tanulni jár az iskolába. Az órák elmaradása, az előre be nem jelentett munkabeszüntetés korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését. 
Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre. Kérem, hogy a jövőben a hasonló magatartástól tartózkodjon. 
Üdvözlettel:
Szabóné Forgács Gabriella
tankerületi igazgató 

Korábban Szabóné Forgács Gabriella volt az, aki lemondta a beázott, részben tető nélküli gödöllői Török Ignác Gimnázium diákjainak szüleivel való találkozást. Erről a Híradó is beszámolt.

#Belföld#pedagógussztrájk#dunakeszi#tankerület#ügyfélkapu#kölcsey ferenc gimnázium#Radnóti Miklós Gimnázium#fenyegetés#Polgári engedetlenség#pedagógusok

Címlapról ajánljuk