Belföld

A Szent István Gimnáziumba járt a tankerületi vezető, aki kirúgással fenyegeti az intézmény tanárait

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 12:34

Házlinger György nem kívánt válaszolni a sajtó munkatársainak kérdéseire. 

Kedd reggel a Szent István Gimnázium kockás ingbe öltözött diákjai csendesen, békésen igyekeztek megakadályozni a tankerület képviselőit abban, hogy írásbeli figyelmeztetést adjanak át három tanáruknak, akik részt vesznek a polgári engedetlenségi mozgalomban. Eközben néhány szülő az iskola előtt táblákkal tiltakozott az eljárás ellen.

Az RTL Híradó és a 444.hu információi szerint a tankerület kivonult az intézménybe, egy szülő szerint a tanárok szigorú utolsó figyelmeztetést kaptak, egyelőre nem rúgtak ki senkit. 

A tanárok nem engedték a gyerekeknek, hogy fizikailag is elállják az utat, így sorfalat álltak, és ott volt szinte az összes diák kockás ingben

– fogalmazott.

A lap szerint a három tanárnak a figyelmeztetést a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, Házlinger György hozta el az iskolába. Alig húsz percet töltött a Szent István Gimnázium épületében, a lap megpróbálta megszólaltatni:

A 444.hu úgy tudja, hogy Házlinger György maga is a Szent István Gimnázium tanulója volt. 

Néhány név nélkül nyilatkozó tanár elmondta, hogy azóta sem látták az intézményben, most először járhatott az épületben, amikor az évtizedek óta ott dolgozó tanárokat kirúgással fenyegetni jött.

Házlingerről az Index 2019-ben azt írta, tankerülete a 100 ötöst összegyűjtő gyerekeknek jutalmat ígért, ez a jutalom aztán elmaradt. Bár kitartóan keresték a tankerület vezetőjét, aki reakciót ígért, de aztán nem jelentkezett, és később már telefonját sem vette fel, és sms-re sem válaszolt.


Nyitókép: Magyar Jeti / YouTube

 

#Belföld#Szent István Gimnázium#pedagógus#pedagógusok#tiltakozás#tankerület#házlinger györgy

Címlapról ajánljuk